Logistiek manager

Interim logistiek manager voor productiebedrijven

De Logistiek Manager, bij veel bedrijven ook wel Supply Chain Manager genoemd, is verantwoordelijk voor de logistieke stromen binnen het bedrijf. Ontvangst en opslag van goederen, inkoop, voorraadbeheer en magazijnuitgifte komen hier bij kijken. Ook is de Logistiek Manager vaak nauw betrokken bij het productieproces; de planning en de productie logistiek vallen onder zijn leiding. Een ander aspect is het transport (al dan niet uitbesteed) en zo zorgt de Logistiek Manager dat alle voorwaarden voor een goede afloop van de productie voorhanden zijn en dat het proces tot en met uitlevering geheel vlekkeloos verloopt. Hierbij wordt efficiency nooit uit het oog verloren.

Stivo Consultancy | Logistiek manager voor productiebedrijven | Stivo helpt

Waarom een interim logistiek manager?

Ken je dat, je product flow is niet zoals het zou moeten, het loopt niet lekker en regelmatig moet je je klanten bellen dat de bestelling later komt. Waar gaat het dan mis? Bij de inkoop van de grondstoffen, in het productieproces of misschien al eerder bij de verkoop, er worden bijvoorbeeld levertijden beloofd die niet waar te maken zijn.

Maar waar het nu precies mis gaat, daar kun je de vinger niet op leggen. Eigenlijk heb je iemand nodig die het gehele proces in kaart brengt en tijdelijk de boel op orde brengt om het daarna voorgoed stabiel achter te laten.


Stivo kan u helpen

Als interim logistiek manager zorg ik ervoor dat de logistieke processen van de gehele organisatie in kaart worden gebracht. Vervolgens ga ik daarna met je werknemers in gesprek en zorg ik ervoor dat de verbeterpunten worden doorgevoerd. De gehele supply chain sluit op elkaar aan is en is efficient ingericht. Tijdens de uitvoering kunnen afdelingen en processen dus gereorganiseerd worden en zal er na afloop een duidelijk, gestructureerd en betrouwbaar proces zijn, waarbij medewerkers weten wat er van hen wordt verwacht.

Stap voor stap

  • Intake gesprek
  • Gezamenlijk uitzetten opdracht
  • Tijdelijke overbrugging
  • Succesvolle overdracht

Vacature of juist niet?

Vaak wordt er gezocht naar een vaste Logistiek Manager en kan er dus voor een interim gekozen worden om een tijdelijk gat op te vangen. Toch is het invullen van een vaste plek lang niet altijd nodig. Dan is Stivo als interim al genoeg om de processen neer te zetten en deze in goede handen bij het personeel op de werkvloer achter te laten.