Planning

Planning is de spreekwoordelijke ‘spin in het web’ van organisaties. Afstemming verzorgen tussen Verkoop, Inkoop, Goederenontvangst, Productie, Expeditie en Transport vergt inzicht en samenwerking van hoog niveau. Complexe taken zijn hier meer regel dan uitzondering. 

Maken of breken

Het voorkomen van nee-verkoop en het bewaken en inplannen van afgesproken leveringen zijn van groot belang. De invloed die planning heeft op een onderneming wordt vaak onderschat. Ben je hierin top, dan maakt het echt een verschil. Ben je hierin flop, dan kan het de ondergang van het bedrijf inluiden. Hoe dan ook levert de afdeling Planning een wezenlijke bijdrage en een optimale planning kan u veel klanten en geld opleveren!

Capaciteit versus Vraag

Dan is er nog de eeuwige afstemming tussen productiecapaciteit en de vraag van de klanten. 

Welke bezetting past het best bij de verwachte vraag? Hoe richten we dat in? Wat zijn de gevolgen voor de voorraden (grondstoffen, onderhanden werk en gereed product)?

De planning heeft hierin een grote rol en kan helpen de organisatie af te stemmen bij de bedrijfsdoelen. Verkoop en Productie worden zo samen gebracht en de Planning zorgt voor een soepel lopend geheel. 

Stap voor stap

  • Vrijblijvende intake
  • Doelstellingen bedrijf en belangrijkste KPI’s
  • Analyse planningsmethodiek
  • Aanpassen methodiek en planningsproces
  • Implementatie
  • Succes!

Stivo helpt

De verwachting van de afdeling Planning is niet altijd duidelijk. Stivo helpt met het (her)formuleren van bedrijfsdoelen en het maken van een analyse van de huidige planningsmethodiek. Vervolgens bespreken we aanpassingen en gevolgen van de planningsmethode en hoe het proces van plannen er anders uit gaat zien. Resultaten en KPI’s als bezettingsgraden van machines, output van productie en nee-verkoop worden dan verbeterd!