Eten van de werkvloer

Opgeruimd, handig ingericht en overzichtelijk

In 5 stappen naar een professionele werkvloer. In deze training krijg je uitleg van de 5 stappen die maken dat de werkvloer een plek is waar men graag wil zijn.

Tijdens deze training gaan we werken aan de 5S werkplekorganisatie. Dit helpt de organisatie een professionele uitstraling te geven en een werkklimaat te creëren waarin minder fouten, vervuiling en ongevallen voorkomen. Door dit samen uit te voeren verhogen we de motivatie en de onderlinge samenwerking. Aan het einde van de sessie kunnen we werkelijk van de vloer eten!


Stivo Consultancy | Trainingen - Eten van de werkvloer | Boek een training

Doel

Doel van deze training is om een schone, professionele en succesvolle werkplek te creëren. Dit doen we door met het team de werkvloer op te gaan, deze een facelift te geven én dit te borgen! Deze training wordt gedurende 3 dagdelen van ieder 4 uur gegeven, inclusief een uitleg van ca. 30 minuten voorafgaande aan de training. In 5 stappen gaan we naar een professionele werkvloer.


Dagdeel 1

Na een korte uitleg gaan we direct met de groep de werkvloer op. Hier verzamelen we tijdens het eerste blok de materialen op en rond de werkplek. 

Vervolgens gaan we in het tweede blok onderzoeken hoe vaak men de materialen gebruikt en waar we ze gaan neerzetten.

  • Uitleg
  • S1 – Sorteren
  • S2 – Schikken

Dagdeel 2

We beginnen wederom met een korte uitleg en dan gaan we aan de slag. In het eerste blok wordt het belang van schoonmaken en onderhoud duidelijk en gaan we bepalen en vastleggen wat er minimaal moet gebeuren. Daarna gaan we op de werkplek zaken visualiseren, zodat iedereen weet wat de nieuwe standaard is.

  • Uitleg
  • S3 – Schoonmaken
  • S4 – Standaardiseren

Dagdeel 3

Na een korte uitleg van dit laatste dagdeel pakken we tijdens het eerste blok nog even alle doorlopen stappen erbij en checken we of alles nu is zoals het moet zijn. Het is goed om nog een laatste keer bij te sturen en  met het hele team achter S1 t/m S4 te staan. 

In het tweede blok komt dan nog het Standhouden aan de orde. Hiermee borgen we dat de werkplek schoon en professioneel blijft. Met een korte viering sluiten we dan feestelijk de dagdelen en het behaalde resultaat af!

  • Uitleg
  • Nogmaals S1 t/m S4
  • S5 – Standhouden
Stivo Consultancy | Trainingen - Eten van de werkvloer | Stivo helpt

Voor wie

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden met hun directe medewerkers. Van verkoop tot en met verzending.

Locatie

De training wordt in-company gegeven.

Investering

€ 3950,- (ex. btw)

Totale kosten voor de gehele training bij een groepsgrootte van 6-10 personen.

De training volgen met meer collega’s? Neem even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Tijdsduur

De training is in totaal 3 dagdelen van 4 uur. 

Elk blok duurt 1,5 uur.

De verdeling van de dagdelen is altijd in overleg, ook i.v.m. handige momenten op de werkvloer.

Tussen de trainingsdagen door is er altijd overleg met de leiding over de voortgang.