Lean, wat is dat?

De term Lean is inmiddels niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Waar het vroeger ging om alleen productiebedrijven, wordt Lean tegenwoordig overal toegepast.

Lean gaat over het tegengaan van verspillingen, zodat alleen gedaan wordt, wat gedaan moet worden. Hierbij staat de klant centraal en zijn altijd de medewerkers zelf het belangrijkste.

Lean Trainingen

De luie teler

Hoe pluk je snel het laaghangend fruit in een organisatie?

Gedurende een dagtraining worden de basiskneepjes van Lean bijgebracht en geldt het als mooi fundament van Lean-denken, waarvan ook nog eens direct geprofiteerd kan worden.

De deelnemers zullen zich geen moment vervelen en na deze training gelijk aan de slag willen gaan met de nieuwe inzichten! 


Tim Woods… Wie?!

Tim Woods is een acroniem dat de eerste 8 letters van dé 8 verspillingen van Lean weergeeft.

De kern van Lean is deze verspillingen weg te nemen en een must voor iedereen die met Lean aan de slag wil gaan.

Door zelf de verspillingen te “ervaren” en handige tools mee te krijgen om ze te her-kennen, is de deelnemer aan het einde van de dag al op het basisniveau van een Lean specialist!    

                    

Eten van de vloer

Uitleg van de 5 stappen die maken dat de werkvloer een plek is waar men graag wil zijn.

Tijdens deze dagtraining gaan we werken aan de 5S werkplekorganisatie. Dit helpt de organisatie een professionele uitstraling te geven en een werkklimaat te creëren waarin minder fouten, vervuiling en ongevallen voorkomen. 

Aan het einde van de sessie kunnen we werkelijk van de vloer eten!